KYOTO GYM - Ashihara
Ashihara Karate komt uit Japan en is ontwikkeld door Hideyuke Ashihara die leefde van 1944 tot 1995 (zie foto). Hij heeft de stijl naar zichzelf vernoemd.
Hideyuke is een leerling geweest van de legendarische Mas Oyama en trainde eerst het Kyokushin Karate. Ashihara vond dat het Kyokushin Karate teveel aan het verleden vast hield en hij besloot in de jaren ’70 zijn eigen stijl te ontwikkelen, een stijl die aan zou sluiten op de moderne tijd, het Ashihara Karate.
 Kancho Hideyuke Ashihara
Door verschillende oefeningen wordt het lichaam soepel en lenig, het reactie vermogen wordt opgevoerd en de spieren gehard.
Ashihara Karate bevordert het samenspel van lichaam en geest, een inspanning waardoor volledige ontspanning wordt verkregen. 

Ashihara Karate is gericht op zelfbeheersing, zelfverdediging en discipline. Ashihara Karate ontwikkeld zich voortdurend en is steeds op zoek naar nieuwe technieken om deze te integreren.
 
Kenmerkend voor het Ashihara Karate is het vastpakken en onder controle houden van de tegenstander.

Een ander kenmerk zijn de Kata’s.  In tegenstelling tot andere stijlen kent het Ashihara Karate geen “statische Kata’s”, alle Kata’s worden met z’n tweeën gelopen, 1 aanvaller (Uke) en 1 verdediger (Tori). 

 
En wat blijkt, de sportvreugde is groter en de tijd om de technieken aan te leren is korter!  

 
De lichaamsbouw van een Westerling is anders dan dat van een Aziaat, daarom zijn de technieken die geen effectieve waarde hadden eruit gehaald en andere technieken weer toegevoegd. 
 
Dat het Ashihara Karate effectief is blijkt wel uit de behaalde wedstrijdresultaten, vele internationale toernooien werden gewonnen door Ashihara Karateka’s.