Andrea Virati

Hoi ik zal me even voorstellen, mijn naam is Andrea Virati. Ik heb een Nederlandse moeder en een Italiaanse vader en ben geboren op 25 september 1966. 
Op mijn zestiende ben ik begonnen met Karate. Uit de toen startende vriendenclub van 12 jongens ben ik de enige die echt gegaan is naar de eerste karateles “ Wado Kai” karate. Deze semi-contact stijl was mijn eerste echte kennismaking met de karate sport. Deze stijl was zeer traditie getrouw en de trainingen bestond uit veel Kata.
Al gauw vond ik deze stijl te zacht en ben toen na ongeveer anderhalve jaar overgestapt op het P.K.A. karate. Deze stijl is beter bekend als Amerikaans Kickboksen (zonder low-kicks). Deze vorm
van karate trok me veel meer en vooral de boksring was een enorme ervaringom in te trainen samen met de “grote jongens”. Deze stijl heb ik beoefend tot mijn 1e Kyu. Tot grote teleurstelling moest de toenmalige sportschool door een handig concurrentie clausule de school sluiten.
Daarna ben ik gaan zwerven, heb nog even Tae Kwondo getraind en aan Thai-boksen gedaan.. Op de een of andere manier ben ik terecht gekomen bij Budo Kai Wildeboer in Vlaardingen en hebt daar 9 jaar Kyokushinkai Karate getraind en diverse malen meegedaan aan het EK van Kamakura in Den Haag en de Oyama Cup te Hoogvliet.
Tijdens dit toernooi heb ik voor het eerst het succes gezien van Ashihara Karate en degene die daar het Ashihara Karate aan het promoten was  …….. Rene Stigter. Na het toernooi heb ik gesproken met Cor van den Adel, de trainer van Kyoto Gym, en gevraagd waar zij trainden. Ik vond dit een machtige stijl van vechten, en hij vertelde mij toen (nog met baard) dat ze in Dordrecht trainde in een eigen Dojo ergens in het centrum, hij nodigde mij toen uit om eens mee te komen trainen. Dit heb ik echter nooit gedaan?? Na verloop van tijd ben ik toch weer met het Ashihara Karate in aanraking gekomen en mocht ik mijn eerste Dan halen in 1998 via Sensei Ed van de Ster in Krimpen aan den Ijssel. Hij had een zeer efficiënte manier van lesgeven die zeer gericht was op de praktijk.
Het Ashihara Karate was toen aangesloten bij de IBK en die organiseerde een survival weekend in Duitsland, precies een weekend voor de EK in Londen. Tijdens dit weekend heb ik kennis “mogen” maken met de vechtlust en vooral de stoten van Rene Stigter die in bloedvorm was voor de EK. De toon was gezet en ik ben bij Kyoto Gym gaan trainen. De manier van trainen bij Kyoto Gym en vooral de wedstrijdspirit die daar heerst geeft een machtig gevoel. Rene heeft mij er toe aan gezet dat ik na 5 jaar weer de mat op ben gegaan. Mijn eerste toernooi voor Kyoto Gym was in België en was een open toernooi waar ik in de tweede Ronde een behoorlijke zware partij tegen Edwin van Zetten vocht, een pupil van Dojo Scharrenberg. Deze partij eindigde na de maximale verlenging in het voordeel van Edwin, tjee wat een conditie een een kracht had hij. 
Hierna volgde een aantal maal EK Kamakura Den Haag, Shido Kan in Lille te Frankrijk, Budo Kai Do te Belgie enz. Ik heb diverse internationale toernooien mogen vechten met als hoogtepunt de WK 2002 in Spanje. In 2004 heb ik besloten om te stoppen met de wedstrijden. De “honger” is weg het is tijd om het vaandel over te dragen aan de jongere generatie denk je dan…. Nee dat zou je denken, Rene Stigter is nog steeds zeer actief in de wedstrijdsport en is van plan om nog lang niet te stoppen. Hij gaat voorlopig nog door (tot zijn 39e misschien?) dus Rene je hebt nog een paar jaar. :-)

Kyoto Gym is een gezellig club waar flink gebikkeld word. Niet zeuren maar trainen is het moto liefst zo hard mogelijk tot je er bij neer valt. Maar…. Voor de recreanten en beginneling is er zeer zeker de tijd en ruimte om gezellig mee te trainen.