BKK 2006 smaakt naar meer!

Op donderdag 5 oktober reisde een groep van 10 personen af naar het National Sports Centre in Crystal Palace (Londen) om deel te nemen aan het bekende open kyokushin toernooi van de IFK. Door donderdag al te vertrekken was er voldoende tijd voor de 4 vechters om te acclimatiseren en optimaal te concentreren op het toernooi. De 4 AIKO deelnemers waren: Routinier Rene Stigter(-70), het aankomende talent Geert Roseboom(-80) van Kyoto gym, Patrick de Geus (-70) van sportschool Kondo en Michel Roordink (-80) van sportschool Arashi. Op vrijdag werd de groep versterkt met nog 3 man
aanhang.

Zaterdag begon met vroeg opstaan voor de weging, zodat iedereen nog zorgeloos een hapje kon eten. Gelukkig was iedereen keurig op gewicht. Al gold dat voor de een wat scherper dan voor de ander…! De spanning werd al voelbaar en het werd duidelijk dat het wederom een sterk deelnemersveld betrof.

Na de openingsceremonie werd van start gegaan met de eerste rondes. Rene en Geert waren vrijgeloot, dus Patrick en Michel waren als eersten aan de beurt voor een partij.

1e wedstrijd Patrick de Geus
Patrick mocht direct aantreden tegen een van de rusische toppes. De partij begon direct fel zonder aftasting en van beide kanten werd goed gescoord. De rus voerde de druk continue op en probeerde met salto trappen te scoren. Uiteindelijk wist hij hiermee een wazari te scoren waarvan Patrick zich goed wist te herstellen. Patrick vocht de partij goed uit maar wist helaas niet zelf een wazari te scoren zodat de overwinning naar de rus ging. Toch een goede prestatie van Patrick op een eerste internationale tournooi van deze omvang. In november zal patrick ook deelnemen aan de Oyama cup.

1e wedstrijd Michel Roording
Michel bewoog goed en het leek erop alsof de partij niet binnen een ronde beslist zou zijn. Ook Michel zijn tegenstander was een sterke rus (de russen waren met 3 teams aanwezig!) De partij werd goed opgebouwd en er werd over en weer gescoord. Op een moment in de wedstrijd kreeg Michel een trap half op zijn rug en moest hiervan even herstellen. Helaas zag de scheidsrechter dit als een wazari en resulteerde dit in een overwinning voor de rus. Jammer voor Michel die een goede partij vocht waar zeker meer in had gezeten. Ook Michel zien we terug op de Oyama Cup.

1e wedstrijd Geert Roseboom
De partij begon rustig en ging continu erg gelijk op. Helaas kon Geert weinig echt overwicht laten zien op zijn lastig te bevechten tegenstander. Na twee verlengingen werd de partij beslist in het voordeel van zijn Engelse opponent. Aan het einde van de dag bleek Geert niet van de eerste de beste verloren te hebben, maar van de latere winnaar!

Tamashiwari

Voor de aanvang van de kwart finales werd het gevreesde breken uitgevoerd. Rene wist zich makkelijk te plaatsen voor de kwartfinale door totaal 9 boards te breken.

Kwartfinal Rene Stigter
Van tevoren was bekend dat Rene 1 plankje minder had gebroken dan zijn Russische tegenstander, dus moest de winst binnen 4 minuten zeker gesteld worden. Rene voerde zijn bekende hoge tempo dus al van meet af aan! Dit was niet genoeg om het in 1 ronde te beslechten dus een verlenging volgde. Aan het einde van de 2e ronde was het bijna zover dat Rene z`n stoten er aan de andere kant van de Rus weer uit kwamen. Maar ook nu was het nog niet genoeg voor de jury. Tot eenieders verassing bleek de taaie Rus ook nog minstens 5 kilo lichter te zijn en ging de partij naar de Rus.  In de finale had de rus niets meer in te brengen en werd 2e. De zware partij tegen Rene had zijn tol geeist.

Uiteindelijk hoefde de groep niet weg zonder iets te winnen. Rene won de 1e prijs van de jaarlijkse loterij!
De rest van het team had een inzamelactie gehouden voor Rene zodat hij niet met lege handen naar huis ging. Gelukkig onweerde het `s avonds niet in zijn buurt…

Al met al was het een supergezellig weekend, maar toch was het leuk geweest als we een paar bekers mee hadden kunnen nemen. Dus op zaterdagavond tijdens het diner werd er al druk gediscussieerd over aanstaande toernooien in: Hoogvliet (NL) in november, Frankrijk in februari, Rusland of Spanje in mei, Zwitserland in juni en in oktober weer op revanche in Engeland! Met de nieuwe aanwinsten voor het AIKO team zal dit zeker gaan lukken.

OSU!