Op zondag 22 september 2002 vond in Krimpen a/d IJssel de "Ashihara Open Dutch" plaats, waar Marc de Roodt van Sportschool Kyoto Gym 1ste werd.


Het Tournooi
De Open Dutch werd dit jaar georganiseerd door Sensei Ed van der Ster van Sportschool Budokai-Zuidholland, en werd gehouden in Sporthal de Boog in Krimpen aan den IJssel. Er waren vier gewichtsklasses voor de heren (-65kg, -75kg, -85 en +85kg) en 2 gewichtklasses voor de dames (-65kg en +65kg) Er werd gevochten op Ashihara regels, waarbij 6 seconden clinchen was toegestaan.

Deelnemers Kyoto Gym
Marc de Roodt vocht in de klasse +85kg. Ook Reinier Wink (van Sportschool Arashi) kwam uit voor Sportschool Kyoto Gym en vocht ook in de klasse +85kg.
Middengewicht Gerard van Schijndelen herstelt op dit moment van een blessure en deed daarom niet mee met de Open Dutch. Gerard zal, samen met Marc de Roodt, te zien op de NK Oyama Cup te Hoogvliet op 3 november a.s. 
Lichtgewichten Rene Stigter en Andrea Virati deden dit keer niet mee aan de Open Dutch. Zij vertrekken 5 oktober a.s. naar London voor een groot Europees tournooi.
Rene zal hier zijn titel gaan verdedigen die hij hier vorig jaar in Crystal Palace wist te bemachtigen. Ook Reinier Wink, Michel Roordink en  Geert Roseboom zullenl aan dit grote tournooi deelnemen. Reinier wist hier toen een 3e plaats te bemachtigen.

1e partij Marc
Marc moest zijn eerste partij aantreden tegen een sterke duitse tegenstander. Al vanaf het begin van de partij liet Marc duidelijk zien dat hij niet van plan was om de volle 2 ronden te vechten. Na 30 seconden wist  Marc met een linke mawashi geri (hoge trap naar het hoofd) een knockdown te scoren. Net voor het einde van de 2e ronde was een rechtse mawashi geri voldoende om de partij winnend af te sluiten.  

1e partij Reinier
Reinier moest zijn eerste partij ook aantreden tegen een duitse tegenstander. Zijn tegenstander ging continue in de clinch en ontweek het gevecht zodat Reinier na de 2 volle ronden gevochten te hebben als winnaar uit de strijd kwam.

Zwaargewicht poule
De overgebleven zwaargewichten werden in een poule geplaatst zodat ieder nog 2 partijen moest vechten. 

2e  partij Marc 
Marc zijn 2e tegenstander was Erwin de Bruin, een geroutineerde zwaargewicht van over de 2 meter en 108 kg. Marc wist, met zijn 1.80 mtr lengte, z'n tegenstander in de achteruit te dwingen met een spervuur van lowkicks en stoot combinaties afgewisseld met gesprongen ushiro geri's (achterwaartse trap). Na de 2 volle ronden gevochten te hebben wist Marc in de verlenging zijn partij op overtuigende wijze te beslissen door de druk nog hoger op te voeren.  

3e  partij Marc
In de laatste partij van de poule moest Marc aantreden tegen Reinier Wink. Beide vechters waren geen onbekende van elkaar en de partij begon aftastend. Na ongeveer een halve minuut wist Marc met een stoot combinatie goed door te komen en Reinier was niet meer in staat binnen 10 seconden hiervan te herstellen. Marc de Roodt werd wederom Nederlands Kampioen tijdens de Ashihara Open Dutch.

Scheidsrechters
Nog te vermelden is dat Henk Nispeling ( 2de Dan Ashihara) en Sensei Albert Braun (3de Dan Ashihara) van Sportschool Kyoto Gym en Sportschool Kihon scheidsrechters waren op dit tournooi.