Op vrijdag 17 januari 2002 hebben in Zwijndrecht de Kyu-Graad examens plaatsgevonden

Deze examens zijn afgenomen door Rembrandt Redelijkheid en Rene Stigter, in aanwezigheid van Sensie Cor (Kyoto Gym) en Sensei Albert (Kihon). Er werden examens afgenomen voor verschillende kyu-graden, varierend van 10de tot 5de kyu.

Warming-up - stretchen
De warming-up en het strech gedeelte werd verzorgd door Rene. Gedurende een kwartier werden alle spieren lekker losgegooid en werd er rustig gerekt.

Oefeningen op plaats
Hierna nam Rembrandt het over met diverse stoot en trap oefeningen op de plaats, waarna iedreen lekker opgewarmd was en kon worden begonnen met de oefeningen met partner.

Oefeningen met partner
Gedurende ongeveer 20 minuten werden er diverse combinaties gevraagd die met partner moesten worden uitgevoerd. Op tel, en met kiai natuurlijk.

Kussens
Na de warming-up, en alle oefeningen werd geruime tijd op de kussens getraind. Er werden zowel trap- als stootoefeningen uitgevoerd. Vele oefeningen waren met "meenemen" en naar de grond werken van de partner wat het extra zwaar maakte.

Kata's

Er moesten door leerlingen verschillende kata's worden gelopen. De hoogte van de kyu-graag geeft aan hoeveel kata's de leerling moet kennen. De kata's moesten op 3 verschillende manieren worden uitgevoerd. 1 maal op richting op tel, 1 maal op richting in 1 keer en 1 maal uit vrije beweging. Uiteraard moest iedereen zowel aanvallend als verdedigend zijn/haar kata lopen.

Kumite
Als laatste moesten alle leerlingen sparren. Elke ronde had een lengte van 1,5 minuut. Het aantal rondes sparren hangt ook weer af van de hoogte van de te behalen kyu-graad. Dit varieerde van 4 tot 14 rondes sparren van 1,5 minuut. Gelukkig waren er genoeg aanwezigen om de examen-kandidaten aan te moedigen.

Geslaagden Sportschool Kyoto Gym
Elke leerling die examen heeft gedaan is geslaagd. Hieronder is een overzicht te zien van wie welke kyu-graag behaald.

5de kyu Simon Jan Franken (geel groen)
6de kyu Debbie Roodenburg (geel)
8ste kyu Johan (blauw)
9de kyu Wendy Stout (wit met 2 blauwe strepen)
10de kyu Claudia (wit met 1 blauwe streep)

Geslaagden Sportschool Kihon
Er zijn ook diverse leerlingen van Sportschool Kihon ('s-Gravendeel) geslaagd voor diverse kyu-graden.

Namens Kyoto Gym: ALLEMAAL VAN HARTE GEFELICITEERD!!!